Аукціон “Крила перемоги” зібрав рекордну суму!

11 листопада в столиці України відбувся масштабний Благодійний аукціон “Крила Перемоги”, який мав на меті зібрати кошти на укомплектування безпілотниками 4-ох ударних груп спецпідрозділу ГУР МО «КРИЛА».

Благодійний захід розпочався з хвилини мовчання і вшанування тих, хто віддав своє життя за нашу свободу та незалежність.  Всі присутні щиро подякували військовим, багато з яких також знаходилися в залі серед поважних гостей.

Дату події організатори обрали не випадково, адже 11-го листопада була річниця звільнення Херсону, тому першим лотом аукціону стала унікальна тарілка з петриківським розписом, власниця якої, перебуваючи в окупації, ховала її в землі під страхом знущань та катувань окупантів. Унікальний лот, при стартовій ціні в 10 000, був придбаний за 46 000 гривень.

Серед інших лотів були не менш цінні та раритетні експонати – статуетка запорізького козака ручної роботи, розкішна дизайнерська сукня та колекційна вишиванка “HIMARS”, створені спеціально для аукціону брендом “Своє”.

Не менше захоплення серед учасників аукціону викликали і інші лоти: м’яч з підписом Андрія Шевченка, золота прикраса “КРИЛА” ювелірного бренду “Ваш Ювелір”, трофейна пляшка ігристого вина “Артемівське”, один з останніх вцілілих екземплярів, виготовлена за 3 дні до вторгнення окупантів в Бахмут, легендарне фото з Азовсталі “Світло переможе темряву”, підписане українським героєм “Орестом”.

Особливий ажіотаж викликали лоти надані українськими військовими – прапори з підписами бійців 3 ОШБр та 68 ОЄБр, частинка літака АН-225 “МРІЯ”, тубус АТ-4 з о. Зміїний, підписаний героями спецпідрозділу ГУР МО “АРТАН”, в складі якого  перебував особисто Кирило Буданов.

Головною подією аукціону став розіграш унікального лоту – стягу України, підписаного Головнокомандувачем ЗСУ В.Залужним та керівником ГУР К.Будановим, який було продано за 370 тисяч гривень.

Новий власник лоту пан Володимир ледь стримував сльози радості, а вся зала стоячи аплодувала щедрому благодійнику.

Паралельно з аукціоном відбувався і благодійний ярмарок, на якому усі бажаючі мали змогу придбати автентичні українські прикраси, свічки, ляльки та інші цінні сувеніри.

Окрім того, усіх присутніх на заході потішили виступи відомих артистів – співачки Солохи, Андрія Кравченка, танцювального тріо  “WOW-балет” та переможця співочого шоу “Голос Країни” Михайла Панчишина (PTASHKIN), який своїми піснями “до мурашок” створив неймовірну атмосферу. Співаку аплодували стоячи, не відпускаючи зі сцени.

Усі артисти свідомо виступали без гонорару, на волонтерських засадах до проведення аукціону також долучились й інші партнери, серед яких були відомі бренди та компанії – ТОВ Приват-Алко Трейдинг, “Pixel Media”, Київський Гольф Центр та команда українського відеопродакшну “RProduction Studio”, яка забезпечила професійну відеозйомку події.

Організацією благодійного аукціону займалась велика команда волонтерів Благодійного Фонду “StarLife Charity” на чолі з відомою підриємницею Анжелою Кондратюк, яка і сама є дружиною військового та допомагає ЗСУ ще з 2014 року та молодим підприємцем Андрієм Небесним, який з  перших днів повномасштабного вторгнення переналаштував свою бізнес-команду в волонтерський рух.

Загалом на аукціоні було зібрано рекордні 1 535 000 гривень. Усі кошти передані на потреби спецпідрозділу БпЛА ГУР МО України “Крила”.  Присутній на заході командир цього спецпідрозділу Іван Українцев подякував усім за вагомий внесок в оборону України та особисто вручив організаторам та партнерам заходу почесні відзнаки від ГУР.

Прокрутка до верху