Ердоган після перемоги небінарної персони на “Євробаченні” назвав конкурс “загрозою для сім’ї”, де “неможливо зустріти нормальну людину”

Ердоган заявив, що вважає учасників конкурсу “троянськими кіньми соціальної корупції”, і додав, що його уряд вчинив правильно, ухваливши у 2012 році рішення відмовитися від участі в конкурсі.

Президент Туреччини також зазначив, що “на таких заходах стало неможливо зустріти нормальну людину”, а виступи учасників назвав “ганебною конкуренцією”.

Редакція пише, що в заяві турецького президента було “очевидне відсилання” до переможця “Євробачення 2024” – 24-річної небінарної персони Nemo, які представляли Швейцарію. Nemo – перший відкритий небінарний переможець “Євробачення” і перший переможець “Євробачення” від Швейцарії після перемоги канадської співачки Селін Діон, яка представляла країну ще 1988 року.

Контекст

Туреччина вперше була представлена на “Євробаченні” 1975 року. Після цього турецькі артисти брали участь у конкурсі 34 рази, вперше здобувши перемогу 2003 року.

Adblock test (Why?)

Прокрутка до верху