Grosu про шахраїв в Америці та свою улюбленицю Аляску

Українська співачка Grosu розповіла про свою чотирьохлапу подружку Аляску та як зіштовхнулась із шахраями під час пошуку домашньої тварини.

Аліна давно мріяла про собаку. В її кліпах часто можна було помітити чотирьохлапих, та завести тваринку артистка собі довгий час не дозволяла:

“Був період, коли була переконана, що в мене алергія на собак. Потім вияснилось, що це не так. Проте, часу на домашню тварину не було.  Хоча я намагалась встигати, колись в мене жив далматинець, який знявся в мене в кліпі, в результаті подарувала його тікток-дому, і зараз він живе з блогеркою Настею Захандревич. Я дуже рада, що саме вона стала хозяйкою цієї собаки, бо їй довіряю, з її родиною він точно не пропаде. Ще деякий час в мене жило цуценя, але не моє, а моїх родичів. А своє особисте цуценя наважилась взяти зараз, коли я опинилася одна на навчанні в Америці, мені треба був друг, щоб не бути самотньою”.

Проте Аліна на шляху до своєї мрії зіштовхнулась з кількома перепонами:

“По-перше, в Америці собаки набагато дорожчі. Довгий час відкладала через це. А в якісь вечір зрозуміла, що не можу більше бути одна”.

Спочатку співачка звернулась до притулку тварин.

“Знайшла один притулок в Каліфорнії, це далеко від місця, де знаходжусь, але написала їм, перевірила їх сторінки у соцмережах, зрозуміла, що це не бот. Адже це дійсно проблема – не натрапити на шахраїх, що вирощують собак”.

Все йшло за планом. Представники притулку, на перший погляд вони були справжні, та тільки вони не хотіли продовжувати спілкування без авансу:

“Мене це не збентежило, бо думала, що вони хочуть гарантій. Запропонувала їм, щоб я приїхала до притулку і особисто поспілкувалась, проте раптом вони повідомили, що переїхали аж до Техасу і запропонували відеорозмову”.

Після того, як зірка надіслала їм аванс, відеорозмови так і не вийшло:

“Вони казали, що зайняті. Відправляли відео пса, але якісь вони були несправжні, ніби-то їх скачали звідкись. Проте надіслали документи на почту, і тут я знову перевірила адресу, як виявилось, що будинок, де вони знаходяться продається. І я починаю розуміти, що це біда. Одразу пишу, що передумала, бо немає можливості взяти собаку. Попросила повернути гроші. Вони почали давити, що треба все доробити і доплатити. При цьому почали розповідати, що й авансу в них ще на руках немає, бо кошти ще не дійшли”.

Тиск шахраїв на цьому не закінчився. Вони почали вимагати оплату другої частини коштів, але на інший рахунок:

“Розумію для чого це було зроблено. Справа в тому, що в Америці, якщо сумма крадіжки або вимагання коштів становить менше, ніж 900 доларів, то це не карається законом. Уявляєте?”.

Аліна зверталась в поліцію двічі. Вперше – коли тільки зрозуміла, що зустріла на своєму шляху злодіїв:

“Вони мені порадили почекати п’ять днів, мовляв, можливо гроші повернуть. Звичайно, нічого мені не повернули і я знову звернулась до правоохорнців, вони взяли мою заяву, але попередили, що за законом сильного покарання очікувати не варто. Проте мені хоча б дали документ за яким я маю звернутися до банку, можливо гроші повернуть”.

Попри все, Аліна не полишила свою мрію про собаку. Вже через три дні після неприємних подій вона зустрілась з Аляскою:

“Зранку знайшла через соцмережі дівчину, в неї справжні фото собак, вона продавала двох, до того ж за адекватну ціну. Нажаль, в Америці не віддають безкоштовно тварин. Я вже думала взяти собаку в Україні і щоб мені привезли, але це було б дуже дорого.Вже через кілька годин я зустріла свою Аляску. Тільки побачила це маленьке створіння,вона як колобок. Вона така лялечна, що навіть не могла від неї відірвати очі і зрозуміла, що моя. Лапуля дуже слухняна, вже знає як мінімум дві команди. Я її дресирую”.

Чотирилапа улюблениця зірки постійно перебуває з хазяйкою.

“Тільки на ніч залишаю її в місці, яке спеціально для неї загородила.  Це велике щастя мати такого вірного друга. Аляска поїде зі мною в Україну. Я планую зробити абсолютно усі документи, які їй не вистачає. Зараз їй три місяці, вона важить 500 грам. Коли вона виросте, то буде до 2-х кілограм, тобто вона маленька, зручна, легенька. Люблю її і буду часто показувати наше спільне життя у своїх соцмережах”.

Прокрутка до верху