Ігор Целип: «Найбільшою підтримкою була моя мама»

Ігор Целип: «Найбільшою підтримкою була моя мама»

Співак Ігор Целип ексклюзивно розповідає про дитинство, шкільні роки та коли вперше вийшов на сцену

Розкажіть про своє дитинство, звідки ви родом, про батьків та родину?

Родом я з невеликого, але дуже мальовничого села Старі Петликівці на Тернопільщині. Коли згадую про дитинство, завжди усміхаюсь. Воно було чудове, і я радий, що ми виростали без гаджетів у селі. Мені дуже пощастило з моїми батьками, які надзвичайно підтримували мій розвиток. Мама возила мене на різні гуртки і в музичну школу, а потім була моєю головною підтримкою на концертах і вокальних конкурсах. Тато більшу частину часу працював, щоб забезпечити нас кращим життям. Дитинство також незабутнє завдяки друзям, з якими ми проводили час, граючи в різні ігри і квести.

Що найбільше запам’яталося зі шкільних років (можливо цікаві історії)?

В шкільні роки, крім звичайної навчання, я відвідував вокальні гуртки і навчався в музичній школі. Наш клас був дуже малий, всього п’ятеро учнів, але ми були дуже дружні й завжди підтримували один одного. Майже всі ми співали, і без нас не обходилось жодне свято чи концерт.

Зі скількох років почали співати?

Співати я почав з самого дитинства. Пам’ятаю, що вже в три з половиною роки записався на касету, на якій співав гаївку, яку навчила мене моя прабабуся. Шкода, що запис не зберігся.

Хто підтримував вас у ваших починаннях? Які були кумири та наставники на той час?

Найбільшою підтримкою була моя мама, як я вже згадував. Вона доклала величезних зусиль для мого розвитку, і я безмежно їй вдячний. Щодо кумирів, я в той час дуже любив слухати Софію Ротару.

Розкажіть про студентські роки, де ви навчались та чим вони запам’ятались?

Студентські роки були цікавими. Хоча я згодом зрозумів, що обрав неправильну професію для себе, але все одно мав можливість розвиватися в музиці й співати, хоча вступив на юридичний факультет. Навчався я в Ірпені, у Національному університеті державної фіскальної служби України. Студентські роки запам’ятались поїздками з концертами по Україні, а також в Словаччину та Іспанію з колективом “Сузір’я”. Тоді я повністю зрозумів, що хочу присвятити себе музиці й розвиватися в цьому напрямку.

Пригадайте ваш перший виступ на сцені, які були емоції та почуття?

Мій перший виступ на сцені був у віці 9 років. Тоді я дуже хвилювався, але все пройшло добре. І зараз якщо йду на сцену, завжди трохи хвилююсь, але як тільки виходжу, всі страхи відходять.

Прокрутка до верху