5 причин замовити рекламу на радіо

5 причин замовити рекламу на радіо

Підприємці завжди були у пошуку простих та ефективних методів просування своїх товарів. І з крилатим виразом «Реклама – двигун торгівлі» ніхто не сперечається, бо це очевидно. Дійсно, створити класний продукт – це важливо, але не менш важливо – розказати про нього потенційним покупцям.

Змінюються часи, змінюються методи реклами, але останні 20 років одним з найефективніших інструментів залишається саме реклама на радіо. I особливо це стосується регіональних підприємців, для яких радіо є дуже крутим креативним і дієвим майданчиком для реклами локального бізнесу.

Ось 5 важливих аргументів, чому реклама на радіо буде корисною саме для вас:

1 Радіореклама м’яка і ненав’язлива, вона не дратує так, як, наприклад, телереклама.

Загалом, радіо – це фонове споживання, і реклама на радіо чудово підходить для м’якого та ефективного просування і зміцнення вашого бренду.  

2 Вона швидка і дієва. Якщо клієнту потрібно, то реклама випускається в ефір вже протягом години після замовлення. Тому це чудово підходить для термінових рекламних завдань: розпродажі, акції, відкриття тощо.

3 Реклама на радіо – креативна, вона дає можливість слухачу уявити і дофантазувати свою картинку під звукове рекламне повідомлення. Вона дозволяє небанально і творчо розказати про ваші товари чи послуги.

4 Радіореклама відносно недорога. Вже за декілька тис. Грн. фахівці підготують для вас компактний рекламний пакет з кількох радіостанцій.

5 Кожна станція має свою аудиторію за віком, статтю, статусом та родом занять, тому це дозволяє під вашу конкретну цільову аудиторію підібрати необхідний саме вам набір радіостанцій.

Ринок радіореклами України у 2024 році

За прогнозом Всеукраїнської рекламної коаліції, у 2024 році очікується зростання ринку реклами на радіо в середньому на 17%. Як пише ВРК, за перше півріччя інвестиції на радіо зросли на 27% (в порівнянні з аналогічним періодом  минулого року), а вже на другу половину року прогнозується зростання ще на 15%. За оцінками агенції UMG, зараз рівень зростання ринку сягає +20%. За словами Артема Прокопенка, media activation lead радіобаїнгової агенції UMG.

Збільшується і кількість рекламодавців. За інформацією ВРК, лише в першому півріччі з’явилося понад 100 нових клієнтів. Серед категорій лідерство зберігають «лікарські препарати». А найбільшу динаміку зростання мають «розваги» (+80%, основний драйвер категорії – казино),  та «автотранспорт» (+41%). Представник Української маркетингової групи  також відзначає зростання активності категорій «садівництво» (+630%), «домашні тварини» (+172%), «освіта та наука» (+111%), «косметика» (+97%), «кондитерські вироби» (+95%), «зв’язок» (+55%), «нерухомість» (+26%). А категорія «фінанси» за останній рік зросла майже вдвічі. До цієї категорії входять компанії, які позичають гроші.

Ринок звикає до ситуації, зумовленої війною. Адже ситуація стала контрольованою й бізнес реагує на неї миттєво: «Рекламні повідомлення змінюються зі скеруванням на інтернет-продажі, скажімо, і все залишається в ефірі. Тобто особливого впливу на рекламний ринок вже не мають. Навіть концертні майданчики адаптувалися до реалій і продовжують рекламну активність. Щодо підвищення активності, то, звісно, цього року спостерігаємо зростання реклами онлайн-платформ, онлайн-магазинів, фармацевтів, нерухомості та фінансового сектору».

Прокрутка до верху