SVOYA music: “Основою для створення нового матеріалу є для мене моя сім’я, люди, які підтримують, а також християнські цінності, на яких і базується вся моя діяльність”

SVOYA music: “Основою для створення нового матеріалу є для мене моя сім’я, люди, які підтримують, а також християнські цінності, на яких і базується вся моя діяльність”

Сьогодні ми маємо можливість вітати у нашій редакції SVOYA music – молоду талановиту співачку, чий унікальний голос зачаровує тисячі слухачів. SVOYA music відома своєю здатністю передавати глибокі емоції через свою музику, що торкається сердець. Її музика є відображенням її внутрішнього світу, де поєднуються глибокі емоції, мрії та життєві досвіди.

Ми поспілкуємося із SVOYA music про її творчий шлях, джерела натхнення та майбутні проєкти. Ми зануримося в її музику та  дізнаємося про світ її творчості.

– SVOYA music – досить цікавий псевдонім. Поділіться помітними і важливими моментами вашої творчої історії.

– Коли я думала над створенням свого проекту дуже довго міркувала над його назвою, адже назва – це значення, яке несе свою цінність. Ми радилися з друзями, обговорювали різні варіанти. Зупинилися на слові «SVOYA», яке символічно представляє мене. Оскільки я дуже люблю українську народну музику, співаю авторські пісні і мрію залишити свій вклад в українськіймузичній культурі. 

Інколи людям цікаво, чому назва англійською, на що я відповідаю – бо планую розвивати проєкт на міжнародному рівні. Додаток до назви – «music» – нам довелося зробити, оскільки назва «SVOYA», як виявилось, уже в Україні використовувалася.


– Ви виконуєте як власні авторські пісні, так і народні та пісні прослави. Як вам вдається поєднувати такі різножанрові елементи  у створенні власного єдиного стилю?  Адже стиль артиста – це один із моментів, за чим його і впізнають.

Дякую за таке цікаве запитання. Спочатку мені подобалось працювати в стилі поп-музики. Згодом ми створювали музику в авторському стилі, народні пісні набувають у нашому виконанні нового життя в джазових обробках. Пісні прослави – це вся моя любов, це неймовірні відчуття від виконання, молитва серцем, духом та піснею.

– Нещодавно ви запрем’єрили трек з дуже потужної назвою – “Джерело надії”.  Який меседж ви вклали в нього?

Пісня «Джерело надії» – це особливий для мене трек, а також відеоробота до нього. Зараз в Україні війна, більшість з нас переживають страх, стрес, невпевненість у сьогоденні. І наша пісня «Джерело надії» створена як відповідь на всі ці негативні процеси. Пісня дарує радість, повертає нас до віри в Спасителя, бо саме  в Христі ми черпаємо надію і віру в майбутнє. Цією роботою я хочу показати легкість та чистоту християнських цінностей. Нехай джерело надії та Божого благословення через Божу благодать кожного дня наповнюють нас і дарують життя.

– Хто або що вас може надихнути? З ким би ви хотіли створити колаборацію і заспівати на одній сцені?

Для мене прикладом в музиці є Джамала. Я надихаюсь її піснями, мені подобається її авторський стиль та манера виконання. Пригадую, як Джамала на одному з концертів була чи не єдиною співачкою, яка співала вживу під супровід живого бенду. Я в той момент для себе усвідомила, що хотіла б так само виступати. Зрештою й згодом в мене так склалось, що я почала співпрацювати з музикантами, які стали основою мого проекту. Думаю, колаборація з Джамалою – це було б дуже круто.

Також натхненням для мене є українські народні пісні, зокрема пісні Володимира Івасюка та інших українських композиторів. Основою для створення нового матеріалу є для мене моя сім’я, люди, які підтримують, а також християнські цінності, на яких і базується вся моя діяльність.

– Який потенціал, на вашу думку, має українська музика поза межами країни, в Європі та в усьому іншому світі? Що, на вашу думку потрібно робити українським артистам, щоб “завоювати” серця європейських слухачів?

Українська музика має потужний потенціал поза межами країни, і це завдяки таким музикантам, як наприклад гурт «Go_A». Я нещодавно особисто познайомилась з лідеркою гурту Катериною Павленко. Вони стали для мене відкриттям після участі в конкурсі Євробачення. Українська народна пісня звучала на міжнародній сцені, і я відчувала таку велику гордість за нас, українців. Наша українська культура та пісня насправді надзвичайно сильна й глибока. І це дуже добре, що зараз її поширення набирає нових обертів. Розумію, що для популярності за кордоном, потрібно створювати пісні англійською, що, зрештою, і роблять наші виконавці. Щодо мого досвіду – то над англомовними версіями ми поки працюємо.


– Зрозуміло, що в умовах сьогодення досить важко щось планувати на майбутнє. Проте які ваші творчі подальші плани?

Так, справді складно щось планувати на майбутнє, але попри все ми маємо певні плани. Ми з музикантами працюємо над новим альбомом «Вселенна». Туди увійдуть 10 пісень в стилі прославлення нашого Господа. Також я давно виношую ідею та мрію про створення проекту «Ти чарівна», однойменним супроводом якого стане міні-альбом, над піснями до якого ми теж зараз працюємо. 

Попри всі реалії, ми повинні мріяти, працювати та жити.

Прокрутка до верху