Популярний британський гурт Oasis заявили про возз'єднання та оголосили дати туру

Популярний британський гурт Oasis заявив про возз’єднання та оголосив дати туру

Oasis, бритпоп-гурт, відомий такими вічними хітами, як «Wonderwall» і «Don’t Look Back in Anger», возз’єднається для туру Британськими островами наступного літа, поклавши край 15-річній перерві та давній ворожнечі між братами Ліамом і Ноелем Галлахерами.

Гурт відіграє 14 концертів в Уельсі, Англії, Шотландії та Ірландії в липні і серпні наступного року. Про це було повідомлено в соцмережах музикантів.

Новий тур, який розпочнеться у липні 2025 року, приурочений до 30-річного ювілею альбому-бестселера «(What’s the Story) Morning Glory?».

Тур розпочнеться 4 і 5 липня на стадіоні Principality Stadium у Кардіффі, Уельс. Oasis також виступлять у Хітон-парку в Манчестері, Англія, 11, 12, 19 і 20 липня; на стадіоні «Уемблі» в Лондоні 25 і 26 липня і 2 і 3 серпня; на стадіоні «Шотландський газовий Мюррейфілд» в Единбурзі 8 і 9 серпня; і в Кроук-Парку в Дубліні 16 і 17 серпня.

Реюніон-тур братів Галлахерів став несподіваним поворотом подій, враховуючи, наскільки бурхливими були їхні стосунки відтоді, як вони стали одним із визначальних гуртів бритпопу та мейнстрім-року в 90-х роках.

Oasis утворилися в 1991 році і стали зірками завдяки альбому 1994 року «Definitely Maybe», до якого увійшла хітова пісня «Supersonic», та альбому 1995 року «(What’s the Story) Morning Glory?», до якого увійшла хітова пісня «Wonderwall».

Oasis заробили вісім синглів № 1 у Британії та численні нагороди на британській премії NME Awards. У 2007 році гурт був удостоєний премії BRIT Award за внесок у музику.

Oasis розпався у 2009 році після багаторічних чвар, коли Ноель Галлахер офіційно покинув гурт прямо перед виступом на фестивалі під Парижем. Ще до розпаду брати давно мали складні стосунки і не розмовляли один з одним роками після розриву.

Але сварки братів Галлахерів потрапили на сторінки британських таблоїдів, і вони публічно ворогували з іншим бритпоп-гуртом, Blur. Ліам і Ноель у різні роки брали перерви в роботі з гуртом, але остаточно розійшлися лише у 2009 році.

Oasis перебували в турі кількома містами, коли Ліам і Ноель, як повідомляється, побилися за лаштунками фестивалю Rock en Seine в Парижі. Згідно з численними повідомленнями, Ліам пошкодив одну з гітар Ноеля на концерті, що призвело до його відходу. Відхід Ноеля змусив гурт скасувати кілька концертів у Британії та Сполучених Штатах.

Ліам та інші учасники Oasis продовжили свою діяльність як група Beady Eye, в той час як Ноель пішов сольно під назвою Noel Gallagher’s High Flying Birds.

Коли Ліам приймав нагороду за Oasis у 2010 році, він не подякував Ноелу, а потім кинув нагороду в натовп фанатів. У 2011 році Ліам подав до суду на брата за коментарі Ноеля про те, чому вони скасували концерт Oasis перед тим, як розійшлися. Пізніше Ноель вибачився, і позов був відкликаний. Сім років по тому Ліам стверджував, що колишня дружина Ноеля Сара була причиною того, що Oasis не возз’єдналися. А в 2022 році Ліам звинуватив Ноеля в тому, що той заблокував використання пісень Oasis в документальному фільмі про гурт.

Незважаючи на образи братів, музика Oasis продовжувала залишатися в поп-культурі. Пісні гурту продовжували залишатися хіт-парадом будь-якого шоу, де хедлайнерами виступали Ліам або Ноель. Хоча сам гурт вже не існував, енергія Oasis все ще була в Британії та за її межами.

Отже, фани нарешті дочекалися повернення улюбленого гурту.

Прокрутка до верху