CULTURE TREND

“Аксесуари – це не просто доповнення до одягу, він здатний  не тільки передати частинку душі, але й змінити внутрішнє відчуття людини”, – дизайнерка та власниця бренду аксесуарів Ірина Почотна

Сьогодні до нас завітала відома українська дизайнерка розкішних аксесуарів Ірини Почетної. Її бренд Pochetnaya.Broderie – це авторські сумки з вишитими дизайнами, які мають підкреслити індивідуальність і стиль свого власника. Продукція бренду  – це не просто аксесуари, це витвори мистецтва. Кожна сумка унікальна і несе у собі частинку душі майстра, роблячи її особливою та неповторною. Усі сумки повністю створені вручну. Ірина ділиться з нами секретами творчості. 

– Як створювався ваш бренд? поділіться цікавими моментами історії? 

Мій бренд створено о 2018 році. Все почалось із мого захоплення вишивкою брошок. Спочатку я їх дарувала, потім стали цікавитись чужі люди із проханням купити. Так почались замовлення та продажі. Назва мого бренду складається з мого прізвища «Почотна» та вказівкою на направлення «Broderie» (вишивка). 

Через деякий час я почала створювати сумки із вишивкою. Всі мої вироби створюються вручну. Мій бренд про жіночність, унікальність, ексклюзивність. Сумочки виготовляються в єдиному екземплярі та не повторюються в дизайні. Для кожної сумочки я вибираю ексклюзивні матеріали з усього світу преміум класу!

– Чому ви обрали саме дизайн аксесуарів?  Чим він вас привабив?

Аксесуари – це не просто доповнення до одягу; вони є виразом індивідуальності. Через них я можу передати частинку своєї душі та бачення, а також допомогти іншим знайти свій унікальний стиль. Також правильно підібраний аксесуар може змінити не тільки зовнішній вигляд, але і внутрішнє відчуття людини. Це надихає мене створювати вироби, які не просто прикрашають, а й додають впевненості та радості.  Аксесуари здатні кардинально змінити образ, додати йому шарму та унікальності. Завдяки ним можна створити гармонійний та привабливий образ.

– Хто, на вашу думку, дизайнер? 

Дизайнер – це творець, який використовуючи свої навички, уяву для створення шедеврів.

– Із яким брендом або відомою особистістю ви би хотіли створити колаборацію і чому? 

Якщо обирати з простору України, то хотіла б створити колаборацію з Тіною Кароль. Тому що, вона жіноча, ніжна, тендітна і це дуже перетинається із моїми витворами, із філософією мого бренду. 

– Поділіться, будь-ласка, вашою останньою роботу в якості дизайнера? Що це за річ? 

Остання моя дизайнерська робота, це клатчбук «Шиповник». Цей клатчбук був натхненний красою дикої природи, зокрема, витонченістю і елегантністю квітки шипшини. При створенні цього аксесуара я прагнула передати не лише естетичну привабливість, але й додати символічного значення.

Деталі проекту: форма клатчу класична, її можна стилізувати під будь-який лук.

Для виготовлення клатчу я обрала високоякісний оксамит, який приємний на дотик. Колірна гамма включає глибокий зелений колір та золото.

Головним акцентом стала вишивка у вигляді гілки шипшини, виконана вручну. Кожна деталь вишивки була ретельно опрацьована, щоб максимально передати природну красу цієї рослини.

Клатч має зручний розмір, що дозволяє вмістити всі необхідні дрібниці, такі як телефон, ключі, косметика. Внутрішня підкладка виконана з атласу.

Для додаткового комфорту клатч обладнаний знімним ланцюжком, що дозволяє носити його на плечі або в руках, в залежності від ситуації та настрою.

Клатч «Шиповник» став для мене не просто черговим проектом, а можливістю висловити своє захоплення природою і створити річ, яка поєднує в собі естетику і практичність. Кожна деталь цього виробу відображає моє прагнення до досконалості та бажання дарувати людям радість від володіння унікальними і стильними аксесуарами.

 – Зрозуміло, що зараз важко планувати наперед. Проте, чи маєте ви творчі плани? 

Зараз я працюю в колаборації з брендом одягу. Та в найближчих планах створити свою колекцію осінь-зима. Брати участь у різноманітних показах, щоб якомога більше розповісти про свій бренд.

Прокрутка до верху