CULTURE TREND

«ДНК. Свої» обʼєднав розлучених брата та сестру

Цієї неділі в етері телеканалу СТБ стартував проєкт «ДНК. Свої», який продовжує соціальну місію з пошуку зниклих через повномасштабну війну українців та допомагає повернути додому близьких. Журналісти проєкту взялися  за найбільш заплутану історію –  відшукати брата Даринки у США.

11-річна Даринка з Чернігова вже кілька років з названим братом виховується у прийомній родині. Життєвий шлях дівчинки не був легким — вона втратила батьків й бабусю через онкологічні захворювання та пережила жахи вторгнення росії, переховуючись у підвалі в Чернігові. На початку повномасштабного вторгнення дізналася приголомшливу новину, що за лінією батька в неї є брат, старший за неї приблизно на 15 років.

Бабуся Даринки перед своєю смертю відкрила їй таємницю, яка змінила життя дівчинки. Вона розповіла, що у неї є старший брат Владислав, який, за словами бабусі, живе в Америці та працює журналістом.

Аби дівчинка була не такою самотньою, її названа мама Ганна спочатку відшукала дідуся Даринки за батьком, якого вона ніколи не знала. Отже, жінка має надію, що рідний брат стане їй надійним плечам та допоможе з адаптацією.

«Під час облоги Чернігова, коли ми сиділи в підвалі Даринка цікавилася як можна знайти Владислава. Їй завжди хотілося мати старшого брата, і вона дуже просила його відшукати», – каже названа мама Даринки Ганна Костюк.

Родина Костюків звернулася по допомогу до команди «ДНК. Свої». Інформації про брата було небагато, відомо тільки його ім’я та можливе проживання аж на іншому материку світу – в Америці

“Команда проєкту провела власне розслідування, завітала в десятки місць на карті, аби натрапити на слід Владислава та довести дідусю, що він та Даринка його рідні онуки.

Після кількох тижнів пошуків, команда зробила несподіване відкриття. Виявилося, що Владислав насправді живе не в Америці, а в Чернігові. Проєкт «ДНК. Свої» зміг його відшукати і влаштувати омріяну зустріч. Отже, вперше Даринка побачила Владислава саме в студії телеканалу СТБ.

Але чи справді він є їй рідним братом – покаже тест ДНК. І в цій історії їх довелося робити декілька.  Істина відкриється лише наприкінці, коли ведуча Тетяна Висоцька відкриє конверти з результатами.

«Тема дітей-сиріт є надзвичайно важливою та чутливою в умовах сьогодення. Вони і так дуже травмовані, а зараз психологічні травми тільки посилюються. Навіть мені в таких історіях, як ця  складно, зберігати стійкість. Нехай у Даринки все складеться якнайкраще. Попри всі життєві обставини, головне, щоб близькі завжди були поруч», – поділилася Тетяна Висоцька.

То чи почула Даринка таку очікувану фразу: “Тест ДНК підтверджує, що ви – рідні брат і сестра!”? Дивіться у прем’єрному випуску «ДНК. Свої» на офіційному сайті.

Прокрутка до верху