CULTURE TREND

“Дизайн прикрас надійно і міцно оселився в моєму житті багато років тому, і з того часу творчість домінує завжди і всюди”, –  Наталі Угрин, власниця брену NUD

До нас завітала Наталі Угрин, власниця унікального бренду NUD. Nataly Uhryn Design — це симбіоз найрізноманітніших стилів та напрямків у створенні авторських прикрас та аксесуарів у техніках вишивки з використанням бісеру, натурального каміння, кристалів, колекційних та антикварних матеріалів, шкіри, металу та кераміки. Головною родзинкою прикрас є розпис по натуральному камінні та мікровишивка. Над створенням всіх елементів працює ціла команда. Бренд було започатковано понад 20 років тому, і з того часу він не втрачає своєї актуальності та популярності, прикрашаючи жінок по всьому світу. 

– Вітаємо вас! Поділіться з нашими читачами історією зародження і появи вашого бренду. 

Я з раннього дитинства мала великий потяг до креативу. Ще у дошкільному віці я збирала шматочки моху, пір’я, ягідки та шишечки з жолудями по саду та на подвірʼї і створювала міні-картини на цеглі, розкладаючи творіння вздовж хати. Це все доповнилось згодом стосами малюнків з зображенням моделей у платтях та пошиттям одягу для ляльок. Займатися прикрасами я почала в 7 класі, освоївши бісероплетіння на уроках предмету “Народні промисли” в Дрогобицькій гімназії. Дякую нашому педагогу пані Лесі за прищеплену любов до ручної роботи. З того часу, з 7 класу, починається моя історія як дизайнера прикрас. Багато років праці та самовдосконалення переконали і мене, і моїх батьків, що це любов назавжди. Це і залежність, і духовні ліки, і улюблена робота, яка забезпечує мою сім’ю. 

– Чому саме ви обрали дизайн прикрас, адже сфера fasion досить широка?

Дизайн прикрас надійно і міцно оселився в моєму житті (та і в житті моєї сімʼї) 20 років тому і з того часу творчість домінує завжди і всюди. Моя надійна команда — це мій чоловік-художник, з яким ми працюємо в парі всі ці роки. Він є продовженням мене, адже саме мій коханий Віталій Дончак створює для мене багато деталей, зокрема неймовірне каміння з розписом, та виконує багато технічної роботи в прикрасах. Мені пощастило зустріти чоловіка з золотими руками та серцем, який є для мене підтримкою у всьому. 

– Дизайнер – це… Продовжіть думку. 

Моє головне правило — це авторське право. Я дуже проти плагіату, вважаю це недолугістю і примітивністю і ніколи не дозволяю собі копіювати чиїсь роботи. Але я і не вмію. Я навіть своі не вмію і не маю терпіння скопіювати. Мене руки самі ведуть своїми візерунками, тому часто дизайн в уяві буде відрізнятися від кінцевого результату.

– В чому, на вашу думку, особливість ваших робіт?

Головною родзинкою наших авторських прикрас є абсолютна розмаїтість стилів фактур прикрас, варіативність аксесуарів вражає. Це і колечка, браслети на запʼястя, передпліччя та щиколотки, і найрізноманітніші кольє та кулони, це і броші, заколки, обручі, пов’язки, це і сумки та пояси. Стилістика: офісний модерн (суворий стиль поєднання шкіри та каміння), соковита етніка (найширша тематична колекція ввібрала в себе писанкові кольє, кулони, сережки, краватки, гуцульські намиста, обручі та кольє з розписом і згардами), важкий люкс (розкішні насичені вечірні прикраси, сумки та пояси).

– Яких етичних норм має дотримуватися сучасний дизайнер? Що є важливим? 

Моє кредо — працюй якісно і з душею, створюй такі прикраси, які хочеться залишити собі. Я люблю кожну створену мною річ, як своїх рідних діток. Мене часто просять допомогти обрати ту чи іншу прикрасу. А як я можу обрати, як для мене вони всі прекрасні, створені з великою любов’ю і трепетом. Напевно тому практично всі мої роботи дуже швидко знаходять своїх власниць і зігрівають їх своєю позитивною енергетикою. 

– Поділіться вашими творчими планами на майбутнє. Що у ваших творчих планах найближчий час?

Маю багато планів на майбутнє, про які краще мовчатиму, бо вони мають бути реалізовані. Поділюся лишень тим, що хотіла б співпрацювати в українськими брендами одягу та створити колекцію прикрас для бренду Sarah Berlin, їхнє вбрання особливо мені по духу.

Прокрутка до верху