CULTURE TREND

“Дизайнер для мене – це творча особистість, яка має своє бачення краси, вміє креативно втілювати свої ідеї у життя, має тонке відчуття естетики та краси”: власниця бренду аксесуарів KalinaArt дизайнерка Ірина Краснокутська поділилася творчими  секретами

Аксесуари бренда KalinaArt від дизайнерки Краснокутської Ірини – унікальне явище у сфері української моди. KalinaArt – бренд дизайнерських виробів, який створюється для сміливих, впевнених та щасливих жінок. Ці прикраси це продовження особистості та індивідуальності української жінки. І сьогодні пані Ірина поділилася з нами секретами власної творчості. 

– Вітаємо вас! Розкажіть, будь-ласка, із чого почався ваш творчий шлях до дизайнерки бренду аксесуарів?

Мене звати Ірина Краснокутська і я є засновницею бренду KalinaArt.  У вишивку закохалась ще зі шкільних років. Але хобі перетворити у бізнес змогла лише два роки тому. І тепер ми створюємо прикраси для сміливих та щасливих жінок.

– Сучасний дизайнер поняття досить складне та багатогранне. Що для вас є дизайнер? 

Дизайнер для мене – це творча особистість, яка має своє бачення краси, вміє креативно втілювати свої ідеї у життя, має тонке відчуття естетики та краси. Це професіонал, який створює одяг, аксесуари або взуття, поєднуючи мистецтво і креативність. Якщо говорити про fashion дизайнера, то він повинен мати творчий підхід, вміння візуалізувати ідеї, а також розуміти бізнес-аспекти індустрії моди. Ці дизайнери працюють з різними матеріалами, текстурами, кольорами, формами і технологіями, щоб створювати сучасні та інноваційні дизайни, які відповідають потребам споживачів.

– Чому ви обрали саме дизайн аксесуарів?

Мені завжди подобалося, як моя бабуся могла вміло поєднати маленьку брошку з будь-якою сукнею або кофтинкою. І тому, коли став вибір в якій сфері розвиватись, навіть не думала, я знала що це будуть прикраси та аксесуари. Найбільше мені хочеться донести кожній дівчині та жінці, що навіть маленький аксесуар доповнюють не просто образ, а дарують вам настрій та впевненість на цілий день.

– Із яким брендом або відомою особистістю ви би хотіли створити колаборацію і чому?

Я би дуже хотіла розробити колекцію для українського бренду одягу VOVK. Подобається мені поєднання легкості та елегантності водночас у їх образах.

– Розкажіть про вашу останню дизайнерську роботу.

Остання робота була досить цікава. Треба було придумати щось цікаве для хлопців 11 та 15 років. Трохи мені було важко, бо я не розуміла, що придумати хлопцям. Один захоплюється електрикою, другий плаванням. Але зійшлись з замовником на тому, що електрику робимо брелок на рюкзак у формі радіо, а для плавця – емблему команди акулу. Ви знаєте, я люблю такі досить цікаві та креативні замовлення, бо саме в такі моменти розумієш, що вмієш більше ніж ти думаєш.

– Поділіться вашими творчими планами на майбутнє?

Плани на майбутнє досить масштабні. Але найбільша ціль саме зараз прийняти участь в Ukrainian Fashion Week.

Прокрутка до верху