CULTURE TREND

“Дизайнер – це режисер, митець, стиліст, художник, лідер у багатьох сферах одночасно”, – дизайнерка Kamilla Klynsky та власниця бренду Milky для Українки

Сучасна українська fashion індустрія має потужний світовий потенціал, бо українські дизайнери не лише приділяють увагу кожній деталі виробу, але й вкладають у свої колекції найголовніше — свою щедру душу та любов. 

На прикладі бренду Milky для Українки від дизайнерки Kamilla Klynsky можна впевнитися, що колекції українських дизайнерів не виробляються, а народжуються. І сьогодні ми поговорили з кріейторкою ексклюзивних кепок ручної роботи від першого в Україні дизайнера бейсболок Камілли Клінскі. Дизайнерка є лауреаткою премії Cosmolady Awards та володаркою номінації «Дизайнера року» за версією журналу Touch. За рік існування дизайнерка не пропустила майже жодного благодійного заходу,  найкращі вироби були передані на благодійні аукціони.

– Ваш бренд Milky для Українки  має цікаву історію. Чим ви можете поділитися із нашими читачами? 

Milky для Українки – це українська культура в сучасній інтерпретації. В креативній подачі та інноваційному підході. Це розширене уявлення про бейсболки. Це більше ніж кепки. Роблячи патріотичні вироби ми відчуваємо певну місію! Це наш фронт! Популяризація українського стилю та української символіки. А також, ми перші, хто перетворив бейсболку із спортивного та повсякденного  головного убору на вечірній аксесуар. І до речі, цікаво, що у світі немає жодного дизайнеру бейсболок, хто б спеціалізувався саме на кепках. У цій галузі ми першопроходці.

– Яким, на вашу думку, має бути сучасний дизайнер?

Дизайнер – це режисер, це митець, це стиліст, це художник, це лідер у багатьох сферах одночасно. Дизайнер має володіти бездоганною інтуїцією, мати унікальних смак, креативний підхід та нестандартне мислення, щоб запропонувати світу щось нове. Це вдається лише одиницям, хоча талановитих спеціалістів у світі моди дуже багато, а ось інноваторів набагато менше. 

– Із яким брендом або відомою особистістю ви би хотіли створити колаборацію і чому?

Я завжди відчувала певний зв’язок з Коко Шанель. Вона моє найбільше натхнення. Тому що, Шанель – це не тільки мода та стиль, це і сенси, і глибока філософія особистості цієї видатної жінки. Щє мені дуже близький дизайнер Philipp Plein, і до речі, на багатьох заходах нас вже називють “Філіп Плейн по-українськи” через креативність та використання кришталевих та блискучих елементів декору та стразів. Тому, було б чудово зробити таку колаборацію.

– Чи важливе відчуття стилю для дизайнера? Якими якостями має володіти людина із відчуттям стилю?

Відчуття стилю – це вроджений талант, він або є або ні. Можна навчитися техніці, а ось красиво поєднати не сумісні речі – це дар.

– Якими рисами характеру має володіти дизайнер? Чи є щось особливе? 

Дизайнер, як і кожен митець, повин бути закоханим у тих, для кого він створює свої колекції. Тільки щира любов може мати відгук у серці. Люди завжди відчувають, люди все розуміють, де душа, а де лише бізнес. Моя творчість – це трансформація мого болю за Україну, моєї любові до української культури та захопленням красою українських жінок.

– Що у вас в творчих планах на майбутнє? Що ви проготували для наших українок?

Я мрію щоб наші україночки посміхались частіше. І буду все робити для цього. Я і надалі буду віддавати свої вироби на благодійні аукціони і приймати участь у заходах на підтримку ЗСУ. Про особисті амбіції поки що думати зарано. Наша спільна мета – це перемога. Тому і всі сили спрямовані саме на це. Слава Україні! Разом до перемоги!

Прокрутка до верху