CULTURE TREND

“Одяг мого бренду – це хост, найближчий до тіла та душі людини, коли енергія малюнка заряджає та дарує позитівні емоціі”, –  Ія Скоромна, власниця бренду ручного розпису “IYA”

Сьогодні до нас завітала художниця Ія Скоромна, власниця бренду одягу ручного розпису “IYA”. Білі футболки, джинсові куртки та худі служать мисткині як полотно. Енергетично наповнені малюнки завжди знаходять своїх власників. Роботи дизайнерки побували на показах у більш ніж 5 країнах, серед прихильників відомі особистості, дорослі та діти. Свій бренд IYA, художниця наповнює досвідом створення гобеленів та художніх картин. Більше 20 років художниця є членом спілки художників України.

– Поділіться з нашими читачами історією створення вашого бренду.  

Мій бренд має назву “IYA”. Це ручний розпис одягу. Я дизайнер-художник. До того ж я член спілки художників України, член спілки гобеленистів Европи (Данія). Моє ім’я  художниці занесено в Енциклопедію Сучасної України, творчість відзначена преміями, учасниця міжнародних та національних виставок. 

Я весь час працюю з текстилем, як медіа. Спочатку були текстильні картини й гобелени. Але одного разу я спробувала малювати на футболці і виявила, що це є теж полотно, ще й найближче до тіла й душі. 

Так почався новий виток моєї дизайнерської творчості. Жива енергія малюнку наповнює простір всередині людини енергією, так відбувається і з власниками створених мною образів, перенесених на улюблені речі – джинсові куртки та білі футболки.

– Сучасний дизайнер, на вашу думку, це…?  

Дизайнер – це людина, яка має власне бачення речей, передає свою енергію та бачення крізь художні засоби, і просто ділиться зі світом космічною енергією.

– Чи є бренди або відомі особистості, з якими ви би хотіли створити творчу колаборацію і чому?

Це – співачка Мадонна та бренд Dolce & Gabanna. Мадонна, бо її образ, повідомлення, яке вона несе світові – це шалена енергія життя та вміння бути вільною та собою. І саме це я хочу сказати світові. Бренд Dolce & Gabbana імпонує мені своїм магнетизмом, загадками і розкішшю. Саме з цим брендом мої клієнти відчувають візуальну спорідненість моїх робіт.

– Де ви купуєте одяг для себе? Або одягаєтеся у власний бренд? 

Я вдягаюсь у своє. Адже, одяг для мене несе саме енергетичну функцію. Крім того, це завжди реклама.

– Яка річ із ваших колекцій є найціннішою для вас і чому?

У мене багато улюблених речей, проте хочу виділити ону. Це мій гобелен “портрет батька” та куртка з ручним розписом №Моцарт – музика янголів”, яка стала моєю візитівкою.

– Поділіться вашими творчими  планами на майбутнє?

Планів багато! Продовжувати нести Світло в наш світ, втілювати бажання клієнтів крізь енергетичний зв‘язок образів і мрій, створювати одяг, що робить вас щасливішими, несе індивідуальний сенс, заряджає енергією впевненості!

Створені мною речі – це саме про енергетичні образи, візуалізацію, афірмації. Вважайте, що це власний енергетичний сеанс для власника речі!

Прокрутка до верху