CULTURE TREND

В пошуках дому – Dima Libra презентує нову пісню до другої річниці повномасштабного вторгнення

Співак Dima Libra не вперше звертається до теми війни – він вже присвячував пісню нашим захисникам: Пам’ятай.

От і тепер артист не зміг оминути події, які вже два роки відбуваються в нашій країні.

«Додому» – це спільна робота двох музикантів, які зустрілись у Києві після 20 років спільного студентського минулого. Співак Dima Libra та композиторка, кандидат мистецтвознавства Ольга Криворукова разом навчались у харківській консерваторії, товаришували і іноді разом музикували. Після навчання обидва пішли своїми шляхами, і спілкування припинилось, як нерідко це буває.

Коли почалось повномасштабне вторгнення, Дмитро вже давно жив в Києві, а Ольга так і залишалась в улюбленому Харкові, який на її очах руйнувався і втрачав свою красу. Ольга морально спасалась написанням дитячих і не дитячих пісень, сидячи в бомбосховищах… І все ж, наприкінці 2023 року вона вирішила разом із своєю донечкою переїхати до столиці. І в січні 2023 Дмитро та Ольга знову зустрілись. Їм було, що згадати. Але тепер у них були і свіжі переживання, якими вони хотіли ділитись одне з одним. Серед них була й чернетка пісні «Додому», яку Ольга показала Дмитру. Співаку так сподобалась музика, що він одразу зрозумів, що ця пісня має бути почута українцями. Дмитро дещо переробив оригінальний текст, і таким чином народилась ця пісня Ольга зіграла партію фортепіано, а Дмитро заспівав.

«Для мене – це розмова про рідний дім, який ми, наче, і втратили, але який жив в моєму серці. А отже, він завжди зі мною» – каже композиторка.

«Я почув цю щемливу музику, і пісня так відгукнулась в мені, що це було б злочином не відкрити її іншим. Бо вона про всіх нас» – так коментує реліз Dima Libra.

Музиканти присвятили пісню другій річниці повномасштабного вторгнення, щоб разом з усією країною розділити цю сумну дату.

Прокрутка до верху