Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться у Києві з 12 по 20 липня 2024

Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться у Києві з 12 по 20 липня 2024

Одеський міжнародний кінофестиваль (ОМКФ), один з найвідоміших кінематографічних заходів в Україні, у 2024 році відбудеться у Києві. Це рішення було прийнято організаторами фестивалю з метою забезпечення безпеки учасників і гостей в умовах поточної ситуації в країні.

Одеський міжнародний кінофестиваль завжди був місцем зустрічі кінематографістів і поціновувачів кіно з усього світу. У цьому році було вирішено провести фестиваль у Києві, щоб забезпечити безпеку всіх учасників і гостей.

ОМКФ пройде з 12 по 20 липня і представить національну конкурсну програму, до якої увійшли 10 українських повнометражних фільмів. Фільми будуть змагатися в двох категоріях: найкращий український повнометражний ігровий фільм і найкращий український повнометражний документальний фільм.

“Українське кіно переживає період неймовірного зростання і розвитку, – додала Анна Мачух. – Ми раді, що ОМКФ може стати платформою для демонстрації таланту українських кінематографістів і представити їх роботи широкій аудиторії”.

ОМКФ також включатиме міжнародну європейську конкурсну програму, в рамках якої будуть представлені ігрові, неігрові, анімаційні та експериментальні фільми європейських режисерів.

“Ми раді вітати європейських кінематографістів на нашому фестивалі, – сказала Анна Мачух. – Європейське кіно завжди було джерелом натхнення для українських режисерів, і ми раді віддати їм належне на нашому фестивалі”.

ОМКФ також представить спеціальні покази, ретроспективи, майстер-класи та інші заходи, які будуть оголошені пізніше. Організатори фестивалю сподіваються, що проведення ОМКФ у Києві допоможе об’єднати кіноспільноту і надихнути нових талановитих режисерів.

Оркомітет фестивалю впевнений, що Одеський міжнародний кінофестиваль у Києві стане яскравою подією в культурному житті столиці і всієї України, і запрошує всіх зацікавлених приєднатися до святкування кіно і підтримати українське кіномистецтво.

Прокрутка до верху