Гурт «Подолія» запрем’єрив трек «Спробую» до драматичної стрічки «Ядерне чаювання»

Гурт «Подолія» запрем’єрив трек «Спробую» до драматичної стрічки «Ядерне чаювання»

Пісня «Спробую» була створена як саундтрек спеціально на замовлення молодого кінорежисера Дмитра Масіброди для його короткометражного фільму «Ядерне чаювання».

Дмитро поділився своїми побажаннями та розповів сюжет, який виявився досить цікавим: велика сім`я отримує сповіщення ядерної небезпеки, в результаті всі опиняються в одній квартирі, без можливості виходити на вулицю. Під тиском хвилювань та страху смерті герої почали відкриватись, проявляти себе справжніми, почали відкривати свої шокуючі таємниці. Ніби й не страшно, все одно це останні години життя, от тільки бомбу знешкодили, а жити потрібно якось продовжувати, незважаючи на всі зроблені помилки…

Після почутого Марина одразу взялась за написання пісні, очевидно, що вона мала бути досить драматичною, але без ноток надії та позитиву в кінці не обійшлось. Потім Марина створила вокальні партії, на основі яких Павло придумав прекрасний інструментал для акустичної гірати, яка є головною учасницею кожної пісні. Аранжування створювалось у Львові на студії Jenny Records.

Згодом фільм «Ядерне чаювання» успішно прославив Україну на світовій арені та зайняв перші місця на кінофестивалях у Франції, Америці і навіть відомому Канському фестивалі.

Біографія гурту

Гурт «Подолія» був заснований Павлом Подолянцем та Мариною Подолян у січні 2022 році у Києві. Першою спільною піснею стала «Почуй». Після початку Повномаштабної війни народилась пісня «Поки». У цей період учасники гурту переїхали у Львів, де познайомились із гітаристом Денисом Рибальченко (DenJazzMan) на концерті Олександра Чемерова, який неодноразово надихав, ділився своїми знаннями та досвідом в роботі з відомими артистами, навіть давав уроки гітари Павлу, також неможливо забути феноменальні гітарні партії для пісні «Предки». Завдяки Денису гурт розпочав роботу з Романом Грисюком (CRYBYE), після співпраці була створена студійна версія пісні «Предки».

Згодом магічним чином, ніби як «випадково», засновники гурту дізнались про студію Jenny Records у Львові, яка співпрацює з передовими українськими артистами, такими як Джамала, Океан Ельзи, Олександр Чемеров, Один в каное та інші. Кожну хвилину роботи з Мар`яном Криськувом та Остапом Панчишиним Марина та Павло вбирали максимальну кількість знань, прислухались до порад щодо написання наступних пісень, росли в професійному напрямку. Разом з Jenny записали чотири пісні: «Поки», «Почуй», «Спробую», «Ким ми підем». Не менш важливою постаттю стала прекрасна викладачка вокалу Софія Сливка, з якою учасники гурту помітно розвинули свої навички, Софія неодноразово записувала бек-вокал для пісень Подолії.

У період між 2022 і 2024 роками гурт виступав на вулицях і у закладах Львову, брав участь у щорічному фестивалі Свято музики. У 2023 році гурт опублікував свій перший кліп на пісню «Почуй» знятий відеографинею Вікторією Гродзіцькою.

У квітні 2024 року Павло та Марина повернулись до Києва. Із Романом Грисюком зробили студійну версію пісні «Відверте спілкування». Водночас розпочали співпрацю із барабанщиком Максимом Кондратенком, разом взяли участь у відборі на фестиваль Країна мрій. 10 липня 2024 року на День народження Павла організували благодійний концерт для військового збору на потреби бригади Азов за участі барабанщика Максима Кондратенка та гітариста Дениса Рибальченко, успішно закрили збір.

Прокрутка до верху