Легендарний український рок-гурт анонсує вихід першого англомовного альбому LIGHTHOUSE 11 жовтня 2024 року

Легендарний український рок-гурт анонсує вихід першого англомовного альбому LIGHTHOUSE 11 жовтня 2024 року

16 серпня 2024 року – Найулюбленіший і найвідоміший український гурт «Океан Ельзи» випускає свій перший в історії англомовний студійний альбом Lighthouse (Маяк) 11 жовтня на лейблі Elektra. Зараз він доступний для попереднього замовлення на всіх стрімінгових платформах. Гурт анонсує платівку заголовною піснею та новим синглом «Lighthouse» за участю Джона Ржезніка (John Rzeznik) з Goo Goo Dolls. Трек спродюсований Джоном Фелдманом (Blink 182, Авріл Лавін, 5 Seconds of Summer) і написаний у співавторстві Слави із Фельдманом і Євою Арнбі Бузакер (5 Seconds of Summer, Landon Barker), а також за участю Тревіса Баркера на барабанах. Частина коштів, виручених від пісні, буде передана United24. Пісню супроводжує кінематографічне музичне відео, доступне для перегляду на офіційному YouTube-каналі гурту.

Вокаліст «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук розповідає про пісню: «Творчий процес був для мене унікальним досвідом. Працювати разом з Фелді та Іві було весело та надихаюче. Пісня склалась за лічені хвилини. Тревіс за барабанами підняв атмосферу на зовсім інший рівень, що стало ще одним прикладом того, наскільки особливими є людське товариство та підтримка на цьому треку».

«Маяк для мене є дуже потужною метафорою, — продовжує Слава. «Як українець, я не міг придумати кращої метафори, щоб висловити нашу надію на майбутнє, саме тому пісня та альбом мають таку назву».

Про співпрацю з Джоном Ржезніком Слава додає: «Для мене велика честь, що Джон Ржезнік співає в цій пісні. Його виконання робить пісню ширшою. Як легендарний артист, він виводить цю співпрацю за межі лише музики. Дякую за твою підтримку України , Джон“.

«Я вдячний, що «Океан Ельзи» попросив мене записати вокал для цієї чудової пісні, і радий, що виручені кошти будуть передані на таку значущу справу, — каже Ржезнік. — Гурт має багатий досвід обміну посланнями надії та єдності через свою музику, тож побажаємо їм подальших успіхів, оскільки вони надихають людей з України та за її межами».

«Океан Ельзи» випромінюють світлову енергію через пісню «Lighthouse». Прив’язані до рівномірного ритму, хвилі теплих гітар хвилями течуть під щиру обіцянку: «Візьми мене за руку, я проведу тебе крізь шторм» (“Take my hand, I’ll get you through the storm”).  Напруга зростає, коли пісня досягає кульмінації у піднесеному приспіві: «Цієї ночі я буду твоїм маяком, що світить» (“Tonight, I’ll be your lighthouse, shining on”). Тим часом Вакарчук і Ржезнік вступають сміливий і яскравий діалог. Музичне відео плавно переносить цю енергію на екран, відображаючи хімію між фронтменами.

У своєму майбутньому альбомі «Океан Ельзи» прагне подолати кордони та поділитися багатством української культури з аудиторією по всьому світу. Альбом включатиме співпраці з Тревісом Баркером (Blink-182), Полом О’Даффі та Дайан Воррен. Група вже підготувала сцену для виходу “Lighthouse” своєю першою в історії англомовною піснею «Voices Are Rising». NOTION похвалив, зазначивши: “Створюючи музику, яка стає маяками надії у їхній рідній Україні, п’ятеро музикантів використали свою платформу, щоб виступати за мир і солідарність перед обличчям лиха, водночас розкриваючи багату українську культуру через пронизливі тексти». WONDERLAND відзначив, що «пісня швидко розгортається в гімн, збагачений динамічним музичним аранжуванням», а Earmilk привітав «мерехтливі гітарні рифи, гучні барабани та проникливі струнні партії, що доповнюються хвилюючим вокальним виконанням».

На підтримку “Lighthouse” група вирушить у свій найбільший тур Північною Америкою. Частина прибутків від туру буде пожертвувана в Open Eyes Fund, зокрема на підтримку ініціативи Drive For Life, мета якої — доставити 30 машин швидкої допомоги разом з необхідним медичним обладнанням на фронт, де потрібна термінова медична допомога. Ці зусилля доповнять вже 242 машини швидкої допомоги, доставлені в Україну, та 36 000 врятованих життів, які забезпечила Open Eyes раніше. Тур розпочнеться 21 жовтня в HISTORY у Торонто, охопить континент, зробить зупинку у Театрі Madison Square Garden у Нью-Йорку та завершиться 7 листопада у The Novo в Лос-Анджелесі. Одразу після дат у Північній Америці вони збираються виступити хедлайнерами O2 Academy Brixton у Лондоні, Великобританія, 4 грудня. Перегляньте повний підтверджений маршрут нижче. Загальний продаж починається сьогодні. Для отримання квитків та додаткової інформації відвідайте www.okeanelzy.com.

THE LIGHTHOUSE TOUR

10/21 – Toronto, ON – HISTORY

10/22 – Montreal, QC – MTELUS

10/25 – New York, NY – The Theater at Madison Square Garden

10/26 – Boston, MA – Roadrunner

10/28 – Philadelphia, PA – The Fillmore

10/29 – Washington, DC – The Anthem

10/31 – Cleveland, OH – TempleLive at Cleveland Masonic

11/1 – Chicago, IL – The Riviera Theatre

11/2 – St. Paul, MN – Palace Theatre

11/6 – San Francisco, CA – The Warfield

11/7 – Los Angeles, CA – The Novo

12/4 – London, UK – O2 Academy Brixton

Про благодійний фонд Open Eyes

Open Eyes — благодійний фонд, заснований компанією SoftServe у 2014 році, який зараз працює в Україні, Європі та США. Фонд зосереджується на трьох ключових напрямках: підтримка медичних установ, просування освіти для молоді та дітей, допомога українським захисникам і ветеранам. Після ескалації війни в Україні у 2022 році  активізували свої зусилля з надання критично важливої підтримки країні. До кінця 2023 року фонд поставив понад 3 тис. комплектів форми та взуття для захисників та доставив понад 1 тис. тонн гуманітарної допомоги понад 100 тис. осіб. Крім того, Open Eyes оснастили кілька основних лікарень понад 350 одиницями життєво необхідного медичного обладнання. Завдяки своїй головній ініціативі Drive for Life з 2022 року фонд надав понад 242 машини швидкої допомоги в прифронтові райони.

Прокрутка до верху