KOZAK SIROMAHA та Гордій Старух презентують альбом "Витинанка" — нове слово у сучасній world music

KOZAK SIROMAHA та Гордій Старух презентують альбом “Витинанка” — нове слово у сучасній world music

Один із найяскравіших представників української етносцени, KOZAK SIROMAHA, разом із талановитим музикантом Гордієм Старухом випустили альбом “Витинанка”. Це музичне полотно, сплетене з традиційних українських мотивів та інструментів, просочене духом багатокультурної взаємодії зі світом.

Назва альбому відсилає до стародавнього виду народного мистецтва, де за допомогою складеного паперу створюються симетричні візерунки. Музиканти поставили собі амбітну мету — не лише зберегти унікальність української музики, а й показати, що її можна розвивати та збагачувати. У “Витинанці” використані виключно українські інструменти, такі як дуда, цимбали, сопілка, колісна ліра та інші. За словами артистів, це сміливий експеримент із музикою, яка може стати впізнаваною в усьому світі.

“Ми хочемо, щоб український звук був впізнаваний у всьому світі. Було пророблено велику роботу, залучено багато талановитих людей, і я дуже вдячний усім, хто приєднався”, — коментує альбом KOZAK SIROMAHA.

“Це своєрідна подорож Україною з інструментами, мелодіями та піснями, притаманними різним її куточкам. Але це не чисто народна музика. Стилістично це world music — тут ми багато міксуємо наш фолк з елементами, притаманними балканській, ірландській чи індійській музиці. Це наша інтерпретація, переосмислення фолку, народних інструментів і їх взаємодії з рештою світу”, — Гордій Старух про “Витинанку”.

Наразі альбом доступний для прослуховування на всіх стрімінгових платформах, а відомі артисти та військові вже назвали “Витинанку” найкращим традиційним альбомом року.

Прокрутка до верху