Гімн України перед футбольним матчем виконав співак, якому куля пробила легеню

20 листопада, у Німеччині збірна України зіграла зі збірною Італії за вихід до Чемпіонату Європи з футболу 2024 (Євро-2024). Гімн України перед матчем виконав оперний співак, амбасадор національної програми #ВрятуйКінцівку Сергій Іванчук.

Команди грали на стадіоні Бай-Арена у Леверкузені. Через війну українська збірна проводить домашні зустрічі за кордоном. За виконання Гімну України стадіон Бай-Арена аплодував Сергію стоячи.

На початку повномасштабного вторгнення Сергій Іванчук доправляв гуманітарну допомогу та евакуював людей із зон бойових дій у Харківській та Сумській областях.

Однак, 10 березня 2022 року співак потрапив під постріл ворожої ДРГ й дістав п’ять кульових поранень. Одна з куль прострелила легеню. Сергій боровся за життя до останнього і, завдяки українським хірургам вижив і почав знову співати.

Наразі співак перебуває на реабілітації в Німеччині, проводить благодійні заходи та концерти, виручені кошти передає на лікування українських воїнів.

Після гри був проведений благодійний аукціон, на якому розіграли футболки, а також м’ячі з автографами українських футболістів. Зібрані кошти будуть направлені на лікування військових з мінно-вибуховими травмами рук та ніг в межах нацпрограми #ВрятуйКінцівку.

Україна зіграла внічию з Італією, матч завершився з рахунком 0:0.

Прокрутка до верху