Влада Дізік: “Кожна моя колекцiя знаходить шанувальників. Я прагну донести український этнос у сучасному прочитаннi”

Сьогодні у нас в гостях Влада Дізік – дизайнерка, декораторка інтер’єру, власниця торговельної марки “Кошкінъ Домъ”. Майже тридцять років  вона декорує інтер’єри та екстерєри в різних точках світу. Влада є fashion-дизайнером, що створює унікальні речі в єдиному екземплярі, захоплюється апсайклінгом. Кожна річ має свою філософію і посил. Колекції Влади Дізік демонструються на подіумах України та країн Європи. 

Ми поспілкувалися про особливості персонального бренду, творчі плани на майбутнє та унікальність колекцій дизайнерки. 

– Ви маєте свій власний бренд. Яка його історія? 

Мій бренд Vlada Dizik “Кошкінъ Домъ” має красиву біографію.

Я – дизайнер, декоратор интерьеру. Ми з моїм чоловіком, Олександром Мялковським, засновники торгової марки “Кошкінъ Домъ”.

28 років розробляємо та виконуємо проєкти в різних куточках світу: шпалери, штори, домашній текстиль, оббивка м’яких меблів і стін, килими, гобелени, предмети декору. Усе, що з’являється в будинку після стін. Працюємо з найкращими мануфактурами Європи та Америки креативно, якісно!

Одяг я створювала з дитинства – з 12 років повністю одягалася в створені мною речі. Тоді під час тотального дефміциту, перешивала з бабусиного гардеробу. Тепер це називається “апсайклінг”. Ним я захоплююся, як і раніше. Але віддаю перевагу не старим речам, а тим, що зависли в аутлетах, поєднуючи з розкішними тканинами, вінтажними гобеленами, старовинною ручною вишивкою та мереживами.

Моя кар’єра fashion-дизайнера почалася з ковіду – з’явився вільний від подорожей час. Ми разом провели три покази в Одесі, і вже на четвертий мене запросили в Сан-Ремо, Канни. Тепер мої унікальні речі, створені в єдиному екземплярі, демонструються на подіумах України та країн Європи.

– Продовжить думку: дизайнер – це… 

Дизайнер це стан душі. Або ти народився дизайнером, або ні. Дизайнер бачить те, повз що проходять інші. 

Можна закінчити безліч академій, але якщо не відчуваєш кольору, форми, поєднання… До речі, я самоучка, за освітою інженер морського флоту.

– Із яким брендом або відомою особистістю ви би хотіли створити колаборацію і чому?

Не назву конкретні бренді, але, загалом, мої речі прозвучали б здорово з креативним взуттям. Я дуже люблю якісне і незвичайне взуття. І, хто знає, може колись створю і свою колекцію.

– Поділіться вашими творчими планами на майбутнє?

Таємниці немає. У зв’язку з війною в Україні моя сім’я перебуває в  Штутгарті, Німеччина. Тут ми не зупиняємося у своїй діяльності: беремо участь у великій кількості показів у різних країнах, організовуємо свої, залучаємо до участі моделей-аматорів. У нас є невеликий простір у центрі Штутгарта. Але це не можна назвати повноцінним шоурумом. У планах відкрити conceprstore Vlada Dizik “Кошкінъ Домъ” у Штутгарті – місце, де можуть збиратися яскраві індивідуальності або ті, хто хоче бути такими.

– Для якої відомої світової персони ви би створили унікальну модель? І що це могло б бути? 

Думаю, це могла б бути Мадонна. Це – особистість, людина зі своєю життєвою позицією. Мої речі співзвучні з її енергією.

– Яка річ із ваших колекцій є найціннішою для вас і чому?

Я б виділила не одну річ, а колекцію. “Risorgimento. Відродження” – моя українська колекція, яка була задумана задовго до війни. Старовинні ручні вишивки, мережива, що заснули в “бабусиних” скринях, які я збираю з усіх куточків країни, у поєднанні з сучасними формами і нехарактерними тканинами отримують друге життя. Це зовсім інше, ніж масовка сучасної машинної коньктурної продукції. Колекція, як і всі мої інші колекції, – жива: щось знаходить своїх шанувальників, щось нове з’являється.  Але ідея донести український етнос у сучасному прочитанні залишається. 

Життя – це зараз!

Прокрутка до верху