Друга Ріка та Tember Blanche переспівали відомі пісні Назарія Яремчука

Друга Ріка та Tember Blanche переспівали відомі пісні Назарія Яремчука

З 8-го серпня у кінотеатрах України виходить документальна драма “Яремчук: Незрівнянний світ краси” про легенду української попмузики Назарія Яремчука. До виходу фільму, ідейниця фільму та продюсерка Марія Яремчук спродюсувала музичний альбом “Re: Yaremchuk”. Це переспіви пісень Назарія Яремчука популярними українськими виконавцями. Свій авторський погляд на пісні легенди поп-музики вже презентували Jamala та Pianoбой. Тепер до збірки доєдналися гурти Друга Ріка та Tember Blanche.

Друга Ріка виконали пісню “Запроси мене у сни” (музика: Володимир Івасюк, слова: Богдан Стельмах), а “Tember Blanche” ー “Запитай у серця” (музика: Володимир Кудрявцев, слова: Олексій Семенов). Це дві інтимні балади, що побудовані на чуттєвій ліриці та емоційному виконанні. За словами продюсерки збірки Марії Яремчук, ці пісні звучать так, ніби вони із авторського репертуару гуртів і повністю відображають їх музичний стиль.

Марія Яремчук, співачка, продюсерка та ідейниця фільму “Яремчук: Незрівнянний світ краси”: “Альбом  “Re: Yaremchuk” доповнився ще двома ремейками. Коли я слухаю пісню Другої Ріки “Запроси мене у сни”, у мене виникає відчуття, що цю пісню написав сам Валерій Харчишин і вона належить гурту. А акустична і мінімалістична версія пісні “Запитай у серця” звучить так, ніби вона з репертуару Timber Blanche. Це говорить про круту синергію та органічність пісень, які сьогодні вже стали класикою, з артистами, які сьогодні дають їм нові крила”.

Валерій Харчишин, Друга Ріка: “Коли Марія зателефонувала і запросила взяти участь у триб’юті на честь її батька Назарія Яремчука, ми вирішили спробувати «убити двох зайців» — здійснити мрію, аби заспівати пісню Володимира Івасюка, водночас ту, яку виконував Назарій Яремчук. Але одразу визначились, що не намагатимемось відтворити звучання оригінального твору. Ми підійшли до композиції так, ніби у нас є умовна гармонія нашої ж пісні з вокальною партією і текстом. Тобто домовились працювати так, ніби ми пишемо нову пісню «Другої Ріки». Коли ми завершили роботу, то зрозуміли, що звучить це дійсно як класична «Друга Ріка» зразка 2005-2010 років.

Цікаво, що ті люди, які, на жаль, не знайомі з творчістю золотого фонду, коли вперше слухали пісню у виконані ДР, були впевнені, що це твір нашого авторства на 100%. З одного боку — тішить, з іншого — засмучує, але надихає закликати українців формувати свою ідентичність, а для цього — згадати своє імʼя, своє «коріння» та звернути увагу на національну культурну спадщину, зокрема музичну, а не сумувати за пʼяним «малороським» музичним фастфудом з лопати”.

Олександра Ганапольська, Tember Blanche: “Пісню “Запитай у серця”… ми її відчули не так, як оригінал, а зробили більш ліричну версію, і, таку мрійливу, тому що ми дуже любимо, як і ліричний герой пісні, згадувати нашу першу зустріч — як почалася наша історія кохання. Якщо говорити про те, чому важливо робити такі проєкти, то на мою думку, чим більше ми знаємо про великих постатей, які відіграли значну роль у розвитку української нації, таких, як Назарій Яремчук, тим більше ми зараз розуміємо, чому важливо заглиблюватися в свою історію і культуру”.

Загалом до майбутнього альбому  “Re: Yaremchuk”, реліз якого відбудеться 9-го серпня, увійшли 11 треків, а сам фільм “Яремчук: Незрівнянний світ краси” вийде 8-го серпня.

Слухайте треки на всіх платформах:

Друга Ріка – “Запроси мене у сни”

https://orcd.co/reyaremchuk_drugarika

Tember Blanche – “Запитай у серця”

https://orcd.co/reyaremchuk_temberblanche

Прокрутка до верху