CULTURE TREND

Євробачення-2024 — оприлюднено тему та графічне оформлення шоу

Організатори презентували тему 68-го Пісенного конкурсу Євробачення, який у травні наступного року пройде у шведському місті  Мальме, нею стали «Вогні Євробачення».

Візуальну айдентику вдалося створити завдяки поєднанню північного сяйва та гармонійного ритму звукових еквалайзерів. Концепція базується на простих лінійних градієнтах, графічні рішення універсальні та легко адаптуються відповідно до потреб та пристроїв. Натхненням дизайнерів стали вертикальні лінії, що пронизують як північне сяйво, так і звукові еквалайзери.

Цьогорічне художнє оформлення створив Йохан Белло з дизайнерської агенції Uncut:

«Наша айдентика — це не просто логотип, а ціла історія, основою якої є північне сяйво, а рушійною силою — кольорова палітра бренду Євробачення. Таке поєднання елементів створює динамічну та універсальну палітру, яка відкривається для творчого використання у різні способи».

«Пишаємося тим, що представляємо спеціально розроблену айдентику, гнучку та корисну як на екрані, так і поза ним. Графіка натхненна чарівним північним сяйвом, краса і таємничість якого трансформувалася у “Вогні Євробачення”. Це захопливе поєднання іскристих кольорів бренду Євробачення, яке можна буде побачити не лише під час трьох прямих ефірів, але й у захопливих варіаціях різних контекстів на цифрових платформах та в міському просторі Мальме», — поділилася Крістель Тольсе Віллерс, заступниця виконавчого продюсера Євробачення 2024 від шведського мовника SVT.

68-й Пісенний конкурс Євробачення, участь у якому візьмуть представники 37 країн, в травні 2024 року прийматиме шведське місто Мальме. Півфінали, в одному з яких братиме участь і представник від України, відбудуться 7 та 9 травня. Гранд-фінал Євробачення-2024 проведуть на стадіоні Malmö Arena у суботу, 11 травня.

Нагадаємо, що у листопаді Суспільне Мовлення оголосило імена та назви пісень 10 фіналістів Національного відбору на Євробачення-2024. До списку потрапили: alyona alyona & Jerry Heil, Drevo, INGRET, MÉLOVIN, NAHABA, NAZVA, SKYLERR, YAGODY, YAKTAK та Ziferblat.

Серед учасників лонглиста, які не потрапили у список фіналістів за результатами прослуховування, проведуть рейтингове онлайн-голосування в мобільному застосунку Дія — воно визначить ще одного — одинадцятого — учасника фіналу. Повний список фіналістів буде оприлюднено до 29 грудня.

Фінал Національного відбору на Євробачення-2024 відбудеться 3 лютого 2024 року у форматі телевізійного концерту. Як і в попередні роки, переможця відбору та представника України на Євробаченні-2024 визначать за результатами голосування журі та глядачів. Склад зіркового журі фіналу оберуть українці шляхом онлайн-голосування.

Суспільне Культура та Радіо Промінь — офіційні медіапартнери Євробачення.

Суспільне Мовлення, яке є членом Європейської мовної спілки, організовує і проводить відбір пісні та представника від України, а також забезпечує участь представника України на Пісенному конкурсі Євробачення-2024.

Прокрутка до верху