Частину території музею «Херсонес Таврійський» займе монастир гундяєвців

Як повідомляють медіа окупованого рашистами Криму, сьогодні офіційно оголошено, про відкриття на теренах захопленого росіянами Херсонеського історико-археологічного музею-заповідника у Севастополі монастиря Російської Православної Церкви.

Окупанти в рясах

«Сьогодні на території стародавньої базиліки Херсонеса Таврійського на честь великого двонадесятого православного свята Стрітення Господнього митрополит Сімферопольський та Кримський Тіхон звершив Божественну літургію, повідомляє один із сайтів рашистів. –  На службі були присутні губернатор Севастополя Міхаіл Розвожаєв… у проведенні богослужіння взяли участь благочинний Севастопольський церковний округ протоієрей Сергій Халюта, архієреї, намісники монастирів та священики Кримської митрополії.

З благословення Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила після служби було озвучено історичне рішення про відродження чернечого життя в Херсонеському чоловічому монастирі.

…Завдяки спільній роботі федеральної, регіональної влади та духовенства прийнято рішення про відродження Свято-Володимирської обителі та Херсонеса Таврійського як духовного центру країни та російського православ’я».

Окупанти в рясах

Нагадаємо, що всі музейні експозиції Заповідника знаходяться у корпусах колишнього монастиря. Про їх подальшу долю не повідомляється.

Окупанти в рясах.

Також акцентуємо, що Херсонес Таврійський і його хора був включений до світової спадщини ЮНЕСКО 23 червня 2013 на 37-й сесії Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Як діяльність та функціонування монастиря гундяєвців відповідатиме цьому статусу, – теж невідомо.

Adblock test (Why?)

Прокрутка до верху